marieta oslanec

ESTA vs Turistické vízum “B”

ESTA vs Turistické vízum “B” Plánujete cestu do USA za účelom návštevy, dovolenky, nákupov, alebo zábavy? Potrebujete ESTU, alebo turistické víza typu B. Kedže oba typy víz slúžia rovnakému účelu cesty do USA, treba zdôrazniť ich vźajomné rozdiely. Nech sa páči. ESTA – pobyt max 90 dní – biometrický pas potrebný – zmena statusu v USA nemožná – poplatok 14$ ̵ ...[Celý článok]

Študuj v USA

Študuj v USA Patríte do kategórie ľudí, ktorí sú fascinovaní štúdiom v USA? Čítajte ďalej… Štúdium v USA  Plánujete v USA študovať? plánujete správne. USA ponúka neskutočný počet kvalitných škôl či už súkromných, alebo štátnych ktoré poskytujú okrem kvalitného a prakticného spôsobu výučby aj štipendium. Okrem perfektnej angličtiny, potrebujete zložiť skúšku TOEFL a mať minimálny počet bodov, ...[Celý článok]

E2 Investičný Víza Manuál

E2 Investičný Víza Manuál

Vízum typu E-2 umožňuje investorom malých, stredných alebo veľkých podnikov žiť, pracovať a ovládať svoj obchod bez akýchkoľvek reštrikcií priamo z územia Spojených štátov. Mnoho začínajúcich firiem využíva presne tento typ víza ako spôsob pre preniknutie na americký trh. Požiadavky na víza E-2 sú:  Výška investície by sa vo všeobecnosti mala pohybovať medzi 30 000 a 500 000 dolármi. Je nutné, aby ...[Celý článok]

H1B Víza Manuál

H1B Víza Manuál

Víza typu H1B povoľujú občanom cudzích krajín dočasne pracovať v niektorých povolaniach. Zákony USA stanovujú strop udelených víz H1B na 65 000 počas fiškálneho roku (1. október – 30. september). Štátni príslušníci Čile a Singapuru taktiež môžu požiadať o typ víz H1B1, čo sa však do ročného limitu nezapočítava. Podmienky pre získanie víz typu H1B Aby človek mohol požiadať o pracovné víza typu H1B, ...[Celý článok]

Podmienky na zamestnanie Vášho zamestnanca v USA

Podmienky na zamestnanie Vášho zamestnanca v USA

Podmienky na zamestnanie Vášho zamestnanca v USA Pre každého zamestnávateľa v Spojených štátoch platí okrem štandardných zákonov pod hlavičkou Ministerstva práce tiež súbor menej známych dokumentov, ktoré sú však vo vzťahu medzi zamestnávateľom a zamestnancom kľúčové a hrajú dôležitú úlohu v pracovnom záväzku v Spojených štátoch. Medzi tieto dokumenty patria nasledujúce:

E-11 Imigračné víza

E-11 Imigračné víza Imigračné víza E-11 sú známe ako zelené karty, ktoré sa dajú získať cez vlastnú písomnú žiadosť. V rámci konkrétnej klasifikácie pre imigrujícich pracovníkov bola odstránená povinnosť mať nejakú pracovnú ponuku a bola pridaná možnosť, kedy si môže žiadateľ zvoliť variantu písomnej žiadosti, kedy zamestnávateľ nemusí byť sponzorom žiadateľa.

Manželské víza do USA

Manželské víza do USA Aby ste mohli požiadať o trvalý pobyt v USA pre manžela/manželku musíte byť držiteľom zelenej karty, alebo občanom Spojených štátov. Ak by ste Vy, alebo niektorý člen vašej rodiny slúžil v americkej armáde, môžete mať osobné podmienky, ktoré sa vzťahujú k Vášmu pracovnému vzťahu.

Barack Obama opäť americkým prezidentom

Barack Obama opäť americkým prezidentom V roku 2000 málokto vedel, kto bol Barack Obama. Až vroku 2004 na  demokratickom národnom zhromaždení sa zviditeľnil a roku 2008 vyhral prezidentské voľby. Tento rok priniesol Barackovi Obamovi opätovné znovuzvolenie a tak bude pokračovať vo svojej práci ako americký prezident ďalšie 4 roky. Obamov otec bol z malej dediny v Keni. Bol však rozhodnutý dosiahnu ...[Celý článok]

Ktoré druhy prác a povolaní sa kvalifikujú na obdržanie H1B víz do USA?

Ktoré druhy prác a povolaní sa kvalifikujú na obdržanie H1B víz do USA?

Ktoré druhy prác a povolaní sa kvalifikujú na obdržanie H1B víz do USA? Rozmýšlate nad prácou v USA? Treba mať na pamäti, že nie všetky pracovné vzťahy s americkými zamestnávateľni spĺňajú podmienky na udelenie H1B víz. Taktiež treba dodať, že ročná kvóta na obdržanie H1B víz je 65,000 pracovných miest. Preto je velmi dôležité mať amerického zamestnávateľa ako sponzora, ktorý vás planuje zamestnať ...[Celý článok]

Musí držiteľ amerických víz alebo zelenej karty platiť v USA dane?

Musí držiteľ amerických víz alebo zelenej karty platiť v USA dane? Ak máte zelenú kartu Ak vlastníte zelenú kartu v USA, automaticky sa stávate daňovým rezidentom a platičom dane zo zákona presne tak ako americký občania. Z toho vyplýva, že je úplne jedno či pracujete v USA, alebo mimo USA, kolko dní v roku sa v USA zdržiavate, deklarovať svoj celosvetový príjem musíte presne tak ako američania. S ...[Celý článok]