Blog

Ako dlho môžete ostať v USA s B-1 business visa?

Ako dlho môžete ostať v USA s B-1 business visa?

Ako dlho môžete ostať v USA s B-1 business visa? Predtým ako podáte žiadosť o B-1 víza, je potrebné pochopiť, že dĺžka vášho pobytu je primárne stanovená Border Security Officers počas Vášho pobytu v USA. Dôvod Vášho pobytu môže tiež ovplyvniť dĺžku Vášho pobytu. Môžete ostať ako dlho chcete až do 6 mesiacov. Ako rozoznať dĺžku Vášho pobytu? Viac informácii o Vašom pobyte môžete nájsť vo formulári ...[Celý článok]

Ako začať podnikať v USA?

Ako začať podnikať v USA?

Ako začať podnikať v USA? Začať podnikať  v USA, nie je tak zložité, ako by sa mohlo zdať. Avšak, proces zahŕňa veľa plánovania a implementácie dôležitých finančných rozhodnutí. Okrem toho, budete musieť naraz uskutočniť rad právnych činností. Ale ak neviete, čo by ste mohli získať, tak tu je niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu začať. Môžete začať podnikať v Spojených štátov bez víz? Cudzí štátni prí ...[Celý článok]

Ako si udržať trvalý pobyt v USA?

Ako si udržať trvalý pobyt? Získanie zelenej karty neznamená, že môžete robiť čokoľvek. Existuje niekoľko podmienok, ktoré musia byť splnené, aby ste si mohli udržať svoj pobyt v Spojených štátoch. Ak vás zaujíma, ako si udržať  povolenie na trvalý pobyt v USA, tu je pár vecí, ktoré budete musieť mať na pamäti: Dodržujte zákony Mnoho ľudí stratí svoj trvalý pobyt, kvôli tomu, že spáchali nejaký zl ...[Celý článok]

Ako získať zelenú kartu prostredníctvom manželstva?

Ako získať zelenú kartu prostredníctvom manželstva? Manželstvo je jedným z najlepších spôsobov, ako získať občianstvo v USA. Vzhľadom k tomu, že zákon považuje manžela/ manželku za priameho príbuzného, je to rýchly spôsob ako zákonne získať trvalý pobyt. Okrem toho, nie sú tu žiadne obmedzenia týkajúce sa počtu ľudí, ktorí môžu získať trvalý pobyt prostredníctvom manželstva s občanom USA. Ak sa ch ...[Celý článok]

Ako úspešne zvládnuť E 2 vízový pohovor?

Ako úspešne zvládnuť E 2 vízový pohovor?

Ako úspešne zvládnuť E 2 vízový pohovor? Mnohí ľudí sú nervózni ak ide o ich E-2 vízový pohovor. Je dôležité si však uvedomiť, že pohovor má mnoho predvídateľných vzorov. Aj keď vám to pomôže pripraviť sa, stále tu však bude mnoho nepredvídateľných okolností, ktoré sa na pohovore môžu vyskytnúť. Ak hľadáte tipy ako sa pripraviť, aby ste boli úspešní, tak čítajte ďalej. Snažte sa vyzerať čo najlepš ...[Celý článok]

Musím investovať značné množstvo kapitálu?

Musím investovať značné množstvo kapitálu?

Musím investovať značné množstvo kapitálu? E-2 vízum, na rozdiel od väčšiny vízových programov, má mnoho požiadaviek, ktoré nie sú tak konkrétne ako pri ostatných vízových programoch. Jednou z nich je preukázanie investovania značného množstva kapitálu do novej alebo už existujúcej obchodnej spoločnosti. Kým v programe EB-5, ktorý stanovuje kapitál vo výške 1 milión dolárov alebo 500 000 dolárov v ...[Celý článok]

Krok za krokom ako požiadať o H2B vízum pre sezónnych pracovníkov

Krok za krokom ako požiadať o H2B vízum pre sezónnych pracovníkov

Krok za krokom ako požiadať o H2B vízum pre sezónnych pracovníkov H-2B neprisťahovalecké vízum umožňuje zamestnávateľom najímať zahraničných pracovníkov, ktorí dočasne prichádzajú do Spojených štátov za účelom výkonu dočasnej nepoľnohospodárske práce alebo práce na skrátený úväzok, sezónne a nárazové práce. V minulom článku sme sa venovali prvými krokmi v procese podávania žiadostí, čo predstavuje ...[Celý článok]

Dočasné pracovné osvedčenie pre H-2B pracovníka

Dočasné pracovné osvedčenie pre H-2B pracovníka H-2B vízový program umožňuje zahraničným neprisťahovaleckým pracovníkom zastávať pracovné miesta, s výnimkou práce v poľnohospodárstve. Pred podaním žiadosti o zaradenie k H-2B od USCIS, musí váš potenciálny zamestnávateľ žiadať a získať dočasné pracovné osvedčenie z amerického ministerstva práce. Ako sme sľúbili v minulom príspevku, dnes sa bližšie ...[Celý článok]

Definícia potreby najvyššieho zaťaženia v H2B vízovom procese

Definícia potreby najvyššieho zaťaženia v H2B vízovom procese Od pracovníkov v dovolenkových rezortoch na Floride až po pracovníkov v zábavných parkoch v Kalifornii, 66 tisíc cudzincov prichádzajú každoročne do USA ako súčasť programu H-2B. Tento program umožňuje americkým zamestnávateľom, aby zahraniční pracovníci vyplnili dočasné nepoľnohospodárske pracovné miesta. Ak chcete prísť do USA na H-2B ...[Celý článok]

Kto sa môže uchádzať o Zelenú kartu prostredníctvom investície?

Kto sa môže uchádzať o Zelenú kartu prostredníctvom investície? EB5 víza poskytujú veľmi výhodný spôsob získania zelenej karty pre cudzincov, ktorí investujú peniaze v USA. Každý fiškálny rok úrad USCIS môže povoliť až 10.000 víz pre oprávnených podnikateľov. Takže ak chcete investovať a zároveň využívať všetky výhody trvalého pobytu, EB-5 víza môžu byť tou pravou voľbou pre vás. Poďme sa bližšie ...[Celý článok]