ESTA

Základné podmienky pre získanie ESTA

Požiadať o ESTA môžete v prípade, že vlastníte pas krajiny, ktorá je v bezvízovom styku s USA

 
Andora
Austrália
Rakúsko
Belgicko
Brunej
Česká republika
Dánsko
Estónsko
Fínsko
Francúzsko
Nemecko
Grécko
Maďarsko
Island
Írsko
Taliansko
Japonsko
Lotyšsko
Lichtenštajnsko
Litva
Luxembursko
Monako
Holandsko
Nový Zéland
Nórsko
Portugalsko
Malta
San Maríno
Singapur
Slovensko
Slovinsko
Južná Kórea
Španielsko
Švédsko
Švajčiarsko
Veľká Británia

Žiadateľ o ESTA vízum musí taktiež spĺňať nasledujúce podmienky:

1) Cestuje do USA za turistickým alebo obchodným účelom na maximálnu dobu 90 dní
2) Nebol mu predtým odmietnutý vstup do USA alebo žiadosť o americké vízum
3) Nebol odsúdený na trest alebo súhrn trestov (bez ohľadu na to, či si ich odsedel) 5 rokov a viac
4) Je v dobrom zdravotnom stave

Povolenie ESTA je vo všeobecnosti platné buď po dobu dvoch rokov alebo pokiaľ nevyprší platnosť pasu (podľa toho, čo nastane skôr). Človek môže počas platnosti povolenia ESTA cestovať do USA taktiež opakovane bez toho, aby musel podávať žiadosť znova. Je tam však riziko, že pri frekventovaných návštevách na ESTA, Vám imigračný úradník v USA môže vstup zamedziť. 

Prihláste sa do nášho Newsletter a získajte EBOOK ako žiť v USA ZADARMO.