Enter your zip code here

Ako dlho môžete ostať v USA s B-1 business visa?

Ako dlho môžete ostať v USA s B-1 business visa?

Predtým ako podáte žiadosť o B-1 víza, je potrebné pochopiť, že dĺžka vášho pobytu je primárne stanovená Border Security Officers počas Vášho pobytu v USA. Dôvod Vášho pobytu môže tiež ovplyvniť dĺžku Vášho pobytu. Môžete ostať ako dlho chcete až do 6 mesiacov.

Ako rozoznať dĺžku Vášho pobytu?

Viac informácii o Vašom pobyte môžete nájsť vo formulári I-94. Ak máte B-2 návštevnícke víza, môžete žiť v USA maximálne 6 mesiacov. Doba pobytu v USA pri týchto vízach nemôže byť predĺžena. Musíte pamätať na to, že musíte opustiť USA pred posledným dňom uvedeným vo vašej žiadosti I-94. V prípade, že neopustíte USA, tak v krajine ostanete ilegálne a nebudete môcť žiadať o víza ak budete chcieť opäť vstúpiť do USA.

Zabezpečte si predĺženie pobytu v USA

Existujú prípady, kedy môžete byť požiadaný, aby ste zostali v USA dlhšie, než sa pôvodne plánovalo. V takých prípadoch budete musieť požiadať o predĺženie pobytu. Ale na druhú stranu, rozšírenie udelenia nemôže trvať dlhšie ako ďalších šesť mesiacov.

To je uskutočniteľné odoslaním formulára I-539. Žiadosť je nevyhnutná ku zmene Vášho statusu a je potrebné podporiť ju ďalšími nevyhnutnými dokumentmi, ktorévyhodnotí USCIS. Na webových stránkach USCIS nájdete všetko potrebné čo potrebujete vedieť a taktiež aj samotný formulár. Mali bz ste podať žiadosť I-539 45 dní pred vypršaním vašich víz.

Majte na pamäti

Ak plánujete predĺžiť vaše víza, bolo by múdre uistiť sa, že Váš pas je platný po celú dobu procesu.Taktiež musí zostať v platnosti po celú dobu Vášho predĺženého pobytu. Avšak, ak sa stane neplatným, bude musieť byť predložené spolu s formulárom I-539 vysvetlenie.

Na druhú stranu, ak nie je poskytnutá potrebná dokumentácia a informácie, môže to spôsobiť, že vaša požiadavka môže byť odložená zamietnutá. Vzhľadom k tomu, že nie je žiadne odvolanie, budete musieť urobiť to najlepšie, aby  ste boli presný pri vyplňovaní formulára a predložení požadovanej dokumentácie.

Podanie o predĺženie B víza je môžné urobiť on-line alebo mailom. Ale ak sa rozhodnete podať on-line, budete musieť poslať mailom potrebnú dokumentáciu.

Páčil sa vám tento príspevok?

Vaše,

Zanechat komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>