Enter your zip code here

Ako získať zelenú kartu v USA?

Ako získať zelenú kartu v USA?

Imigračné zákony v USA umožňujú nadobudnutia tzv. zelenej karty (“ZK”), povolenia neobmedzene žiť a pracovať v krajine, niekoľkými spôsobmi.

Medzi najzákladnejšie spôsoby patrí nadobudnutie ZK:

1) na základe rodiny

2) na základe práce

3) na základe lotérie zelenej karty

Zelená karta na základe rodiny

O ZK na základe rodiny je možné požiadať v prípade existencie rodinného zväzku s americkým občanom, alebo rezidentom. Americkým občanom musí však byť “priamy príbuzný”, tzn. rodič, dieťa staršie ako 21 rokov, alebo manžel.

Zelená karta na základe zamestnania

O ZK na základe zamestnania je možné žiadať ak americký zamestnávateľ cudzincovi ponúkne permanentnú pracovnú ponuku v USA.  Predtým ako zamestnávateľ podá celú žiadosť na USCISmusí najprv schválenie obdržať od pracovného úradu.

Prostredníctvom investície môžu jednotlivci nadobudnúť zelenú kartu ak investujú od 500,000 do 1,000,000 amerických dolárov v novom podnikaní a vytvoria tým minimálne desať voľných pracovných miest pre amerických občanov. Táto kategória imigračných víz je známa ako tzv. “EB5 immigrant visa category”.

Zelená karta na základe lotérie

Každý rok máte šancu vyhrať zelenú kartu v lotérii usporiadanej vládou Spojených štátov. Obyčajne sa táto lotéria spúšťa v Októbri-Novembri každoročne.Ak máte záujem o detailnejšie informácie, kontaktujte NAO už dnes. Každý rok máte šancu vyhrať zelenú kartu v lotérii usporiadanej vládou Spojených štátov. NAO poskytuje zľavu na nasledujúce dva mesiace a keď si objednáte túto službu od 09.09.2012 do 09.11.2012 miesto EUR50 zaplatíte lenEUR29.  Splnte si svoj sen žiť a pracovať v USA . Kliknite tu a s našou pomocou vyhrajte!!!

Páčil sa vám tento príspevok?

  • Zaregistrujte sa do NAO Visa VIP Klubu a získavaj pravidelné novinky zo sveta imigračnej politiky a tvojich vízových možností. Získate Ebook ako žiť a pracovať v USA ZADARMO.
  • Nechajte nám odpoveď s prípadnými otázkami, ktoré máte alebo sa podeľte o svoje skúsenosti.
  • Objednajte si prvú konzultáciu s nami zadarmo! Kliknite sem a objednajte si konzultáciu ešte dnes.

Vaše,

2 Comments

  1. dobry den,chceli by sme s priateľkou vycestovať do USA za účelom prace aj na dlhšiu dobu,ci všetko potrebujeme a aky je postup,ďakujem s pozdravom Michal

    Reply
    • Pracovat v USA nie je jednoduche ako sa zda. Pozrite si viza typu H1B, H2B, H2A, O a najdete na nasej stranke info o tychto typoch viz. Potrebujete byt kvalifikovany a mat US zamestnavatela, ktory je ochotny Vas sponzorovat.

      Reply

Zanechat komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>