Enter your zip code here

Definícia potreby najvyššieho zaťaženia v H2B vízovom procese

Fotolia_36833362_L

Definícia potreby najvyššieho zaťaženia v H2B vízovom procese

Od pracovníkov v dovolenkových rezortoch na Floride až po pracovníkov v zábavných parkoch v Kalifornii, 66 tisíc cudzincov prichádzajú každoročne do USA ako súčasť programu H-2B. Tento program umožňuje americkým zamestnávateľom, aby zahraniční pracovníci vyplnili dočasné nepoľnohospodárske pracovné miesta. Ak chcete prísť do USA na H-2B víza, najprv zvážte, či vaša potenciálny dočasná práca spĺňa nasledujúce požiadavky, ktoré musí preukázať váš zamestnávateľ:

● Je dostatok amerických pracovníkov, ktorí sú schopní, ochotní, kvalifikovaní a sú k dispozícii na dočasnú prácu.

● Vaša dočasná práca nebude mať nepriaznivý vplyv na mzdy a pracovné podmienky obdobne zamestnaných amerických pracovníkov.

● Vaša práca je dočasná, bez ohľadu na to, či je základná náplň práce označená ako dočasná.

Ako môžete vidieť, H-2B vízum je k dispozícii len pre prácu, ktorá je dočasná. To znamená, že zamestnávateľ musí preukázať, že jeho potreba je buď sezónna, prerušovaná alebo potrebuje iba výpomoc. Aj keď USCIS poskytuje rôzne definície, ktoré pomáhajú pochopiť zmysel a význam týchto typov potrieb, zamestnávatelia sú často zmätení a nevedia, či ich ponúkaná práca je buď sezónna alebo nárazová.

Preto ak chcete žiadať o prácu počas najväčšieho zaťaženia, váš potenciálny zamestnávateľ musí preukázať, že pravidelne využíva stálych pracovníkov na výkon služby v mieste vášho budúceho zamestnania a že potrebuje doplniť svojich pracovníkov len dočasne. Avšak vy, ako dočasná pomocná sila sa nestanete súčasťou bežnej prevádzky. Váš potenciálny zamestnávateľ môže preukázať tieto skutočnosti predložením pracovnej zmluvy, výplatnej pásky alebo súhrnných faktúr, ktoré jasne ukazujú, že práca bude vykonávaná za každý mesiac počas požadovaného obdobia núdze. Taktiež musí popísať históriu spoločnosti, plán činnosti a musí jasne vysvetliť, prečo je povaha vašej pracovnej činnosti príležitostná.

Pamätajte si, že vaše H-2B vízum môže byť vydané na dobu maximálne jedného roka, ale tiež môže byť predĺžené najviac na tri roky, avšak váš zamestnávateľ musí dokázať nepredvídané okolnosti.

Predtým, než váš potenciálny zamestnávateľ požiada o H-2B víza, potrebuje získať platný certifikát dočasnej práce z amerického ministerstva práce. Tento proces popíšeme v našom ďalšom príspevku, takže nás sledujte!

Navštív nás na ImmigrationBiz.sk a naučíš sa ako úspešne získať E2 Investorské víza, alebo H1B pracovné víza do USA.

Páčil sa vám tento príspevok?

Vaše,

1 Comment

  1. Dobrý deň, nachádzam sa vo Washingtone a dnes ma moj zamestnávateľ vyhodil, vraj preto lebo moja priatelka povedala kolegovi ze mi zvýšil plat . Mam H2B víza platne do konca septembra 2017. Chcem sa spýtať ci teraz musim opustiť krajinu alebo si mozem nájsť inú sezónnu prácu a zostať do konca septembra . Vedeli by ste mi poradiť ?
    Dakujem , Simon Huňa

    Reply

Zanechat komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>