Enter your zip code here

H2B pracovné víza do USA pre nekvalifikovaných pracovníkov

H2B pracovné víza do USA pre nekvalifikovaných pracovníkov

Víza H2B sú často využívané americkými spoločnosťami pre oprávnenie zahraničných pracovníkov k získaniu časovo obmedzenej alebo sezónnej práce, ak nemôžu nájsť žiadnych pracovníkov na území Spojených štátov.

Tieto víza sú ponúkané americkou vládou, ale iba za predpokladu, že je zamestnávateľom preukázané, že ponúkaná práca je len na určitú dobu a že nijako nepostihne amerických pracovníkov v prospech pracovníkov zahraničných. Ďalej musí zamestnávateľ vysvetliť dôvod hľadanie tohto pracovníka: napr sezónne náročná práca, náhla pracovná neschopnosť zamestnanca a pod. H2B je jedným z mála víz určených pre nekvalifikovaných zahraničných pracovníkov. Je predovšetkým určené pre tých, ktorí nemajú možnosť pricestovať do Spojených štátov kvôli reguláciám víz NAFTA a aj napriek tomu chcú získať pracovné skúsenosti v Spojených štátoch. S vízami H2B sa spájajú určité požiadavky na žiadateľa.

  • Po prvé musíte získať oficiálnu ponuku na čiastočný pracovný úväzok od amerického zamestnávateľa pre prácu, ktorá nevyžaduje kvalifikáciu. S touto pozvánkou  môžete požiadať o neimigračnú vízovú žiadosť. Ďalej je vyžadovaný schválený zahajujúci formulár H2B a  aj formulár DS-160. Ďalej sa môžu objaviť aj poplatky za vybavenie, najmä vízove poplatky.
  • Okrem týchto oficiálnych dokumentov musí žiadateľ preukázať svoje väzby na domovskú krajinu, aby sa americké úrady presvedčili o možnosti žiadateľovho voľného návratu do jeho krajiny po vykonaní práce v USA. Toto slúži tiež ako dôkaz žiadateľovej ochoty vrátiť sa späť do svojej rodnej krajiny po vykonaní danej práce.

Po splnení vyššie uvedených podmienok je zabezpečené získanie víz H2B. Toto vízum však negarantuje majiteľovi vstup do Spojených štátov. Imigračný úradníci majú právo zamietnuť vstup, ak nie sú spokojní s príslušnými dokumentmi. Imigračný úradník tiež určuje dobu,  ktorú sa majiteľ víz smie zdržiavať v Spojených štátoch. H2B vízum sa väčšinou spája s kratším časovým úsekom, najdlhší zaznamenaný je jeden rok. Ak je Vaša žiadosť o vízum H2B zamietnutá, existuje určitý časový úsek na preskúmanie. V prípade zamietnutia prvej žiadosti má žiadateľ možnosť spísať druhú 6 mesiacov pred nastúpením do pracovného výkonu. Ak je žiadateľ  ženatý / vydatá, aj jeho manžel-ka bude musieť požiadať o vízum H2B a deti do 21 rokov získajú vízum H-4. Rodina žiadateľa má právo zostať v USA po dobu platnosti jej víz. Vďaka časovému obmedzeniu platnosti víza H2B má majiteľ právo požiadať o zmenu imigračného štatútu pri pobyte v Spojených štátoch. Jeho americký zamestnanec má v tomto prípade povinnosť pomôcť mu v žiadosti o právo na permanentný pobyt v Spojených štátoch.

Páčil sa vám tento príspevok?

  • Zaregistrujte sa do NAO Visa VIP Klubu a získavaj pravidelné novinky zo sveta imigračnej politiky a tvojich vízových možností. Získate Ebook ako žiť a pracovať v USA ZADARMO.
  • Nechajte nám odpoveď s prípadnými otázkami, ktoré máte alebo sa podeľte o svoje skúsenosti.
  • Objednajte si prvú konzultáciu s nami zadarmo! Kliknite sem a objednajte si konzultáciu ešte dnes.

Vaše,

Zanechat komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>